Prognoza meteo 20 iulie 2023. Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării© observatornews.ro

Prognoza meteo 20 iulie 2023. Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării

, 4 știri, 125 vizualizări

● Ucraina a bombardat podul care face legătura între Crimeea și Rusia. Reacția furioasă a Guvernului de la Moscova are o doză de umor involuntar. Rușii califică incidentul drept „terorism”, ignorînd senin faptul că peninsula este teritoriu ucrainean ocupat, podul a fost construit illegal, iar armata rusă bombardează constant ținte civile din Ucraina, inclusiv unele aflate în spații locuite de oameni a căror limbă maternă este rusa.

La cîteva ore după incident, Rusia a anunțat că se retrage din acordul privind tranzitul grînelor ucrainene prin Marea Neagră. Intermediat de ONU și menținut grație implicării ca mediator și garant a Turciei, respectivul acord era în beneficiul țărilor dependente de aceste importuri.

Decizia vine înainte de summit-ul BRICS din Africa de Sud și înainte de summit-ul Rusia-Africa de la Sankt Petersburg. E de așteptat ca în ambele aceste întîlniri să existe cîteva momente stînjenitoare pentru ruși, în ciuda eforturilor intense ale diplomației moscovite de a se prezenta ca un partener de încredere pe scena mondială.