Programul Timișoara - Capitală Culturală Europeană se apropie de final5Foto© romanialibera.ro

Programul Timișoara - Capitală Culturală Europeană se apropie de final

, 9 știri, 9 vizualizări

Capitală Culturală Europeană se apropie de final. Urmează ultimul weekend plin de concerte, spectacole și expoziții. Bilanțul anului în care Timișoara a fost capitală europeană a culturii arată bine - programul a fost un succes și a depășit așteptările tuturor, a spus primarul Dominic Fritz.

Pe parcursul acestui an au avut loc peste 2.000 de manifestări culturale, la care au luat parte sute de mii de artiști și vizitatori și au fost deschise cinci noi spații culturale în cinematografe, galerii de arte și săli multifuncționale. S-au implicat aproape 900 de organizații și peste 3.000 de voluntari, iar Timișoara s-a bucurat de vizibilitate atât pe plan național, cât și internațional, inclusiv la nivel diplomatic.

Programul cultural a costat peste 20 de milioane de euro, bani proveniți de la bugetele local și județean, de la Ministerul Culturii și din sponsorizări. Deși programul cultural se încheie în acest weekend, urmează o nouă etapă, cea a moștenirii culturale, care va oferi artiștilor finanțări de 7 milioane de lei de la bugetul de stat pentru continuarea proiectelor de succes.