Proiect inedit în stațiile de metrou din București6Foto© cotidianul.ro

Proiect inedit în stațiile de metrou din București

, 9 știri, 24 vizualizări

Călătorii care tranzitează stația Piața Unirii vor putea împrumuta cărți de la „Biblioteca de la Metrou", un proiect pilot inițiat de Biblioteca Națională a României, cu scopul de a stimula interesul pentru lectură și de a facilita accesul la cultură pentru un număr cât mai mare de oameni.

Prin intermediul acestui proiect, călătorii vor avea acces la o gamă variată de cărți, direct în stațiile de metrou. Metrorex va asigura spațiul necesar pentru depozitarea cărților, în timp ce Biblioteca Metropolitană București și Biblioteca Națională a României vor contribui cu resursele literare.

„Având în vedere statisticile recente publicate de Institutul Național de Statistică, care indică faptul că aproximativ 11,1 milioane de români au declarat că nu au citit nicio carte în ultimul an, din diverse motive, inclusiv lipsa timpului sau interesului, considerăm esențial să explorăm noi modalități de a încuraja lectura în rândul populației. Parteneriatul cu Metrorex ne va permite să ajungem la un public larg și divers", a transmis BMB, conform News.ro.