Propunerile lui Viktor Orban3Foto© libertatea.ro

Propunerile lui Viktor Orban

, 4 știri, 40 vizualizări

Premierul ungar Viktor Orban propune o amânare a discuțiilor privind statul de drept și o „distribuire rapidă a banilor” către țările care au nevoie, cu o zi înainte de o întâlnire la Budapesta cu omologul său polonez Mateusz Morawiecki pentru coordonarea poziției celor două state.

„Țările în nevoie vor banii rapid. Atunci, să le dăm acești bani”, afirmă Orban într-un interviu pentru săptămânalul german Die Zeit care va apărea azi. „Celelalte țări vor noi reguli privind statul de drept. Foarte bine, le vom discuta. Primul lucru trebuie început imediat, al doilea este mai puțin urgent” și „poate aștepta câteva luni”, adaugă el.

Viktor Orban urmează să îl primească azi la Budapesta pe omologul său polonez pentru „a coordona poziția” celor două țări, angajate într-o dispută cu Bruxellesul. Polonia, prin vocea purtătorului de cuvânt al guvernului, Piotr Müller, a precizat că întrevederea va avea ca temă în principal „negocierile bugetare în curs în Uniunea Europeană”. „Polonia și Ungaria intenționează să-și coordoneze pozițiile”, a precizat pe Twitter Reprezentanța permanentă a Poloniei la Bruxelles.