PSG, acuzat că a dat mită ca Lionel Messi să primească Balonul de Aur 20214Foto© stirileprotv.ro

PSG, acuzat că a dat mită ca Lionel Messi să primească Balonul de Aur 2021

, 5 știri, 15 vizualizări

Polonezul Robert Lewandowski va rămâne în istorie ca unul dintre cei mai nedreptățiți jucători. Asta pentru că în 2020, când a dominat total fotbalul, trofeul balonul de Aur nu i-a fost acordat, ceremonia fiind anulată din cauza pandemiei Covid. Iar anul următor, deși a bifat un nou sezon fantastic, el a fost întrecut cu câteva puncte în ancheta France Football Football Football de Lionel Messi. Acum circulă acuzațiile că PSG ar fi tras sforile ca argentinianul să câștige, dând mită redactorului-șef.

Paris Saint-Germain se confruntă în acest moment cu o problemă de imagine extrem de importantă. Francezii sunt acuzați că au făcut lobby pentru câștigarea distincției de Leo, abia ajuns pe Parc des Princes, și că l-au mituit pe redactorul-șef al revistei France Football, cea care acordă trofeul. Informația a fost transmisă de ziarul francez Le Monde.

Printre probele aflate în posesia poliției în acest caz, există câteva aspecte destul de suspecte. Pascal Ferre, șeful revistei France Football, a primit pe gratis bilete la mai multe meciuri ale echipei din Franța în 2020 și 2021. De asemenea, coordonatorul revistei a primit și un bilet de avion în valoare de 8.986 de euro la o cursă business class cu un zbor al companiei Qatar Airways, sponsorul francezilor, chiar din partea guvernului qatarez.