Putin a inaugurat noua autostradă care leagă Moscova de Sankt Petersburg. Motivele pentru care artera este deosebită© agerpres.ro

Putin a inaugurat noua autostradă care leagă Moscova de Sankt Petersburg. Motivele pentru care artera este deosebită

, 4 știri, 28 vizualizări

Președintele rus Vladimir Putin a inaugurat miercuri o nouă autostradă modernă ce leagă capitala Moscova de Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărime al Rusiei, în aproape 5 ore și jumătate sau mai puțin, informează joi agenția de presă TASS.

La ceremonia de deschidere, ministrul rus al transporturilor Evgheni Dietrich a anunțat că, în urma unui vot popular, noua autostradă se va numi "Neva", după numele râului ce traversează fosta capitală imperială. "Din câte am înțeles, cele trei (nume) principale sunt Valdai, Două Capitale și Neva. Cele mai multe (voturi) au fost pentru (alegerea) Neva", a declarat Putin.

"Deci, așa se va numi", a adăugat președintele rus. Autostrada M-11 are o lungime de 669 de kilometri și construcția ei a început în 2012. Taxa pentru automobile în zilele lucrătoare va fi de 1.820 de ruble (28,40 dolari SUA), dar dacă se utilizează un transponder, costul va fi redus la 1.331 de ruble (20,80 dolari).