Putin promite, în primul său discurs de campanie, să facă din Rusia o putere suverană: Nu renunțăm în schimbul câtorva cârnați3Foto© stirileprotv.ro

Putin promite, în primul său discurs de campanie, să facă din Rusia o putere suverană: Nu renunțăm în schimbul câtorva cârnați

, 5 știri, 41 vizualizări

"Rusia va fi o putere suverană și autosuficientă, în caz contrar nu va mai exista deloc", a avertizat Putin în fața membrilor de rang înalt ai partidului Rusia Unită, care s-au reunit la un congres pentru a-i susține candidatura."Rusia nu poate, cum fac unele țări, să renunțe la suveranitate în schimbul câtorva cârnați și să devină satelitul cuiva", a spus el, într-o aparentă referire la Ucraina.

Acuzând Occidentul că încearcă să "prăbușească economia și sfera socială a Rusiei", el a făcut apel la "forțele patriotice" ale țării să își unească puterile în fața "sarcinilor istorice" cu care se confruntă Moscova.

"Împreună cu tot poporul rus, să apărăm suveranitatea, libertatea și securitatea Rusiei, tot ceea ce ne este drag, istoria noastră, cultura noastră, valorile și tradițiile noastre", a îndemnat el, citat de agențiile ruse de presă. "Noi înșine ne vom determina și ne vom crea propriul viitor. Aceasta este viziunea globală a statului suveran, baza pentru o consolidare civilă autentică și pentru a lucra împreună", a punctat el.