Rădulescu (BNR): Firme-gigant la nivel mondial se pregătesc să intre pe piața bancară din România și vor produce adevărate cutremure3Foto© puterea.ro

Rădulescu (BNR): Firme-gigant la nivel mondial se pregătesc să intre pe piața bancară din România și vor produce adevărate cutremure

, 6 știri, 15 vizualizări

Băncile trebuie să-și revizuiască atitudinea față de clienți și să-și întărească prezența din mediul online, întrucât concurența se va înteți foarte mult în perioada următoare, odată cu intrarea pe această piață a unor firme-gigant, care vor produce adevărate cutremure, a declarat, miercuri, Eugen Rădulescu, directorul Direcției de Stabilitate Financiară din cadrul Băncii Naționale a României (BNR), relatează Agerpres.

"Avem o competiție nebancară în creștere. Planurile de afaceri ale instituțiilor financiare trebuie să țină seama de acest lucru. Trebuie să se îmbunătățească eficiența costurilor, pentru că există presiuni mari asupra profitabilității. Strategiile trebuie să fie revăzute nu numai în privința produselor și a serviciilor, ci și a interacțiunii cu clienții, cu un accent deosebit pentru mediul online, unde pașii există, dar parcă ar fi loc de mult mai mult decât atât", a arătat Rădulescu, în cadrul Forumului Pieței Financiare.

Potrivit acestuia, concurența nu va veni doar din interiorul sistemului financiar, ci și din afara acestuia, din partea noilor companii fintech și din partea altor companii care nu au avut legătură până acum cu activitatea de acest gen.