Raed Arafat: Trebuie găsită o soluție de introducere în programa școlară a cursurilor de prim-ajutor2Foto© libertatea.ro

Raed Arafat: Trebuie găsită o soluție de introducere în programa școlară a cursurilor de prim-ajutor

, 6 știri, 41 vizualizări

Prezent sâmbătă la Maratonul Resuscitării, care are loc într-un mall din București, Raed Arafat a declarat că există țări în care cursurile de prim-ajutor se află în programa școlară începând cu prima clasă, lucru care ar fi util și pentru țara noastră, potrivit Agerpres.

„Sunt țări care fac începând cu prima clasă – cum anunță la 112, ce spui la 112, după care la următoarea clasă învață copiii anumite manevre, la următoarea altele și când copilul pleacă de la școală, el să știe ca adolescent, toate manevrele de resuscitare sau de oprire a hemoragiei, de acordare a primului ajutor. Un program de acest gen trebuie să intre în România și să devină obligatoriu”, a declarat secretarul de stat în MAI.

„Asta înseamnă să formezi profesori, să pregătești un grup de oameni care să predea aceste lucruri în mod regulat, să dotezi școlile cu simulatoare, cu manechine. (…) Nu este doar un curs teoretic. Dacă faci doar un curs teoretic și nu dai nimic copilului, practic, copilul nu reține nimic, uită totul în foarte scurt timp. Trebuie să fie un proiect adecvat, cu dotarea adecvată, cu totul adecvat în școli și cu un mod de pregătire continuu a profesorilor care vor ține acest cursuri”, a mai spus Raed Arafat.