Raifeissen Bank și Vreau Credit au fost amendate cu sume uriașe pentru că au utilizat datele unor persoane fizice3Foto© economie.hotnews.ro

Raifeissen Bank și Vreau Credit au fost amendate cu sume uriașe pentru că au utilizat datele unor persoane fizice

, 8 știri, 21 vizualizări

Conform Autoritatății Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, încălcarea securității a constat în faptul că doi angajați ai Raiffeisen Bank S.A., utilizând datele din documentele de identitate ale unor persoane fizice, transmise de către angajați ai societății Vreau Credit S.R.L.

prin intermediul aplicației mobile WhatsApp, au efectuat interogări ale sistemului Biroului de Credit pentru a obține datele necesare în vederea determinării eligibilității la creditare a respectivelor persoane fizice, prin simulări de prescoring. În acest sens, au fost efectuate 1194 simulări, cu privire la 1177 persoane fizice.

"Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 01 octombrie 2019 două investigații la operatorii Raiffeisen Bank S.A. și Vreau Credit S.R.L. constatând următoarele: Raiffeisen Bank S.A. a încălcat prevederile art. 32 alin. (4) coroborat cu art. 32 alin. (1) și alin.