Raiffeisen încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit4Foto© puterea.ro

Raiffeisen încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

, 6 știri, 9 vizualizări

La nivelul activelor, Raiffeisen Bank România a încheiat primul trimestru cu un total de aproximativ 72 miliarde lei, în creștere cu 11% față de aceeași perioadă a anului precedent. De asemenea, s-a înregistrat o creștere a volumului creditelor acordate sectorului IMM, motorul economiei românești.

Volumul creditelor acordate sectorului IMM a crescut cu 5% anual, fiind susținut în principal de programele guvernamentale, cum ar fi IMM Invest. În plus, în primele trei luni ale anului, Raiffeisen Bank a continuat să crească în domeniul planificării financiare personale, cu o evoluție de +50%, și a aprobat credite în valoare de 46 milioane de euro prin programele de garantare ale European Investment Fund.

După o revigorare a creditării la finalul anului precedent, 2024 a început cu un ușor declin. Soldul creditelor acordate clienților a înregistrat o scădere de 4% anual, în principal din cauza rambursării unor facilități de către companiile din sectorul energetic. De asemenea, împrumuturile acordate persoanelor fizice au înregistrat o scădere de 3% anual, din cauza temperării cererii de credite, în special a celor ipotecare.