Raluca Turcan: Parlamentarii PNL se vor abține la votul pentru învestirea unui nou Cabinet3Foto© agerpres.ro

Raluca Turcan: Parlamentarii PNL se vor abține la votul pentru învestirea unui nou Cabinet

, 10 știri, 14 vizualizări

Întrebată de jurnaliști ce vor face parlamentarii PNL, Raluca Turcan, a declarat, într-o conferință de presă: "Niciun parlamentar al PNL nu a votat pentru moțiunea de cenzură inițiată de PSD. (...) După acest vot, în condițiile în care noi susținem organizarea de alegeri anticipate, ținând cont că procedura constituțională este aceea că pentru a dizolva Parlamentul trebuie să fie respinse două formule de Guvern în Parlament, PNL a decis că va fi prezent în Parlament cu toți parlamentarii, dar se va abține la votul pentru învestirea unui nou Cabinet".

Vicepremierul a subliniat că PNL se vede nevoit să meargă pe această variantă deoarece aceasta este procedura constituțională pentru declanșarea alegerilor anticipate, conform cu dorința electoratului.

"Aș spune că textul Constituției te forțează la acest comportament politic în Parlament. Nu este o formulă pe care să o fi inventat, pe care să ne-o dorim, pe care să o iubim, ci este dictată de textul Constituției. Oamenii își doresc alegeri anticipate, dacă noi le explicăm oamenilor că aceasta este singura variantă de a ajunge la alegeri anticipate, sunt convinsă că orice nemulțumire legată de modul în care sună textul constituțional poate fi clarificată și până la urmă rezultatele sunt cele mai importante", a spus Raluca Turcan.