Raport devastator pentru Rusia! Ar fi inițiat o campanie media de dezinformare5Foto© a1.ro

Raport devastator pentru Rusia! Ar fi inițiat o campanie media de dezinformare

, 9 știri, 117 vizualizări

Rusia a lansat ”o campanie media de dezinformare semnificativă” împotriva Occidentului, pentru a înrăutăți impactul coronavirusului, a provoca panică și dezinformare, potrivit unui document al Uniunii Europene, obținut de Reuters. Kremlinul a negat miercuri acuzațiile, afirmând că sunt nefondate și lipsite de bun simț, informează News.ro. Documentul UE afirmă că această campanie a Rusiei răpândește știri false în engleză, spaniolă, italiană, germană și franceză, folosind informații contradictorii, confuze și malițioase pentru ca UE să își comunice mai greu reacția la pandemie.

“Are loc o campanie semnificativă de dezinformare a presei de stat din Rusia și a rețelelor media pro-Kremlin referitoare la COVID-19”, afirmă un document intern de nouă pagini datat 16 martie.

Obiectivul dezinformării din partea Kremlinului este să agraveze criza de sănătate publică din țările occidentale… în conformitate cu strategia mai largă a Kremlinului de a încerca să submineze societățile europene”, potrivit documentului produs de Serviciul European pentru Acțiuni Externe (EEAS).