Rareș Bogdan poate fi adversarul Gabrielei Firea la Primăria Capitalei. Relația dintre Nicușor Dan și PNL va fi tranșată în 20 de zile3Foto© libertatea.ro

Rareș Bogdan poate fi adversarul Gabrielei Firea la Primăria Capitalei. Relația dintre Nicușor Dan și PNL va fi tranșată în 20 de zile

, 5 știri, 39 vizualizări

"99% nu voi candida. Nu mai e 100%. Gabriela Firea are consolidat 25%, care nu poate fi zdruncinat. Pe lângă asta, mai există un public, 8-10%, care o duce la 35%. Primarul în funcție nu are cum să crească în campanie. Poate doar să cadă cu 2, 3, 4 procent.

PNL e consilidat pe 32% în Capitală, dar cu excepția a doi oameni niciun candidat nu sare de 28%. Toți ceilalți sunt sub scorul partidului. Asta ar putea să ne facă să ne reorientam. Premierul nu are cum să se sacrifice și să candideze pentru că este alegerea noastră de premier.

Dorința mea este de a rămane șeful delegației române în PPE, de a sprijini candidații noștri. În cazul în care cercetările arată că niciun candidat nu poate atrage electoratul de dreapta, inclusiv din electoratul PMP, USR, PLUS.... PMP, dacă nu va fi într-o alianță a dreptei, va încurca rău de tot socotelile. PMP are un electorat captiv de 8% în Capitală, dacă Traian Băsescu decide să candideze poate merge la 14%. Dacă PMP nu este atras în alianțe, va încurca rău socotelile. Ne orientăm în primul rând spre o alianță cu PMP.