Răsturnare de situație în cazul asistentei din Botoșani scoasă de pe lista victimelor Covid. Ce a cerut Nelu Tătaru5Foto© stirileprotv.ro

Răsturnare de situație în cazul asistentei din Botoșani scoasă de pe lista victimelor Covid. Ce a cerut Nelu Tătaru

, 5 știri, 258 vizualizări

”Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut reevaluarea cazului 1178 (n.r. - al asistentei de la Botoșani). Din primele informații, chiar dacă există 2 teste negative efectuate la interval de 24h, totuși persoana a suferit leziuni grave în urma infectării, care au cauzat decesul. Ministrul Sănătății a solicitat astăzi INSP clarificări”, a transmis Ministerul Sănătății.

"Privind decesul asistentei medicale de 46 ani decedată cu două teste negative după tratament cu Remdesivir, rămân la părerea că urmările prezenței virusului de natură distructivă tisulară sunt imposibil de remediat și duc la deces. Așa s-a întâmplat și în cazul altor decese la vârste sub 65 de ani", a spus medicul Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Întrebată dacă există posibilitatea ca decesul asistentei să fi fost cauzat de concentrația ridicată de viruși din organism, medicul Carmen Dorobăț a răspuns: "Nu există studii concrete, dar așa se întâmplă în alte cazuri cu infecții virale și ca urmare este logic ca încărcătura virală mare să se coreleze cu aceste urmări".