Răzvan Marin, elogiat de legendarul Van der Sar© bzi.ro

Răzvan Marin, elogiat de legendarul Van der Sar

, 4 știri, 37 vizualizări

Ajax a vândut un fotbalist cu 75 de milioane de euro la Barcelona (86 cu tot cu bonusuri), pe Frenkie de Jong, si a cumparat unul cu 12,5 milioane de euro de la Standard, pe Razvan Marin. Românul trebuie sa-l înlocuiasca, iar celebrul Edwin van der Sar, director general al olandezilor, pare convins de calitatile lui Razvan.

"Nu exista jucator ca Frenkie. Totusi, noi continuam sa pregatim viitorul. Am luat un mijlocas român promitator, Razvan Marin. Va juca diferit, da, însa acest lucru se întâmpla cu toti fotbalistii importanti. Real nu mai e aceeasi echipa dupa plecarea lui Ronaldo", a afirmat Van der Sar, impresionat de Marin în discutiile pe care le-au purtat înaintea transferului, dar si de calitatile fotbalistice aratate de jucator.

Razvan Marin a debutat în prima echipa a Viitorului în iulie 2013, iar la momentul plecarii la Standard Liege, în ianuarie 2017, avea o valoare de piata de doua milioane de euro, potrivit publicatiei de specialitate Transfermarkt, iar belgienii au achitat pentru el 2,4 milioane. Junioratul l-a început la Scoala de Fotbal Marcel Pigulea. Acum, la doi ani distanta, valoarea sa a crescut de 5 ori. Marin valoareaza 9 milioane de euro, dar Ajax a achitat 12,5 milioane. Mijlocasul de 22 de ani a semnat pe 5 ani cu "lancierii".