Reacția Executivului la decizia CCR referitoare la alegeri: „Judecătorii Curții Constituționale pun în pericol funcționarea statului român”2Foto© cotidianul.ro

Reacția Executivului la decizia CCR referitoare la alegeri: „Judecătorii Curții Constituționale pun în pericol funcționarea statului român”

, 8 știri, 78 vizualizări

Vicepremierul Raluca Turcan a spus, pentru MEDIAFAX, că decizia de miercuri a CCR, în urma căreia mandatele aleșilor locali nu mai pot fi prelungite, „este o nebunie”, aceasta punând în pericol funcționarea statului român.

„Decizia de azi a CCR este o nebunie! Pentru a doua oară, în mai puțin de o lună, judecătorii Curții Constituționale pun în pericol funcționarea statului român! În jurul datei de 20 iunie vor expira mandatele aleșilor locali – alegerile din 2016 au avut loc pe 5 iunie, iar mandatele s-au preluat la distanță de câteva zile – situație fără precedent care pune în pericol funcționarea administrației publice locale. Practic, în doar 17 zile încetează toate mandatele aleșilor locali”, a afirmat Raluca Turcanu.

Conform sursei citate, este absolut necesar ca decizia Curții să specifice în clar că organizarea alegerilor locale rămâne atributul Guvernului, conform Constituției și a legilor în vigoare.