Record! Boabele de cacao, mai scumpe decât cuprul2Foto© puterea.ro

Record! Boabele de cacao, mai scumpe decât cuprul

, 7 știri, 29 vizualizări

Este record! Tendința de creștere a cotațiilor la cacao a continuat luni, tona de boabe cacao depășind pentru prima dată în istorie pragul de 9.000 de dolari, în condițiile în care îngrijorările cu privire la un posibil deficit de aprovizionare se răspândesc pe piață, iar producătorii de ciocolată caută să își asigure materia primă de care au nevoie, transmite Bloomberg.

Cotațiile futures au crescut cu aproape 50% numai în luna martie și aproape s-au dublat comparativ cu nivelul înregistrat la începutul anului. Recoltele slabe provocate de condițiile meteo nefavorabile și pagubele provocate de dăunători culturilor din Vestul Africii, de unde provine cea mai mare parte a ofertei mondiale de boabe de cacao, precum și absența semnalelor pozitive din alte părți au lăsat industria într-o situație dificilă, scrie sursa citată.

Acest avans a dus prețurile la tona de cacao spre 10.000 de dolari, un nivel care în urmă cu câteva luni părea de neconceput, și a făcut boabele de cacao mai valoroase decât cuprul, un metal de referință în industrie.