Redeschiderea școlilor în 22 de state europene nu a dus la o creștere a infecțiilor cu noul coronavirus3Foto© hotnews.ro

Redeschiderea școlilor în 22 de state europene nu a dus la o creștere a infecțiilor cu noul coronavirus

, 6 știri, 40 vizualizări

Copii din 22 de țări europene s-au întors gradual la gradiniță și la școală. Prima țară care a făcut acest pas curajos a fost Danemarca, care la 15 aprilie a redeschis școlile primare și grădinițele. La o lună de la luarea aceste decizii, țara scandinavă nu a constatat o înmulțire a cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus. Norvegia, o altă țară scandinavă, a luat măsuri similare și a obținut aceleași date.

În Franța, aproximativ 1,4 milioane de elevi au revenit săptămâna trecută la școală. Din cele 40.000 de școli redeschise, doar 70 au trimis din nou elevii acasă din cauza apariției unor cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Aceste date, confirmate și în alte 19 țări europene și prezentate în fața miniștrilor Educației din UE reuniți într-o videoconferință, arată că reîntoarcerea elevilor la școală nu prezintă vreun risc major pentru răspândirea noului coronavirus, transmite corespondentul „The Guardian” la Bruxelles.