Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește 93 de ani7Foto© stirileprotv.ro

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește 93 de ani

, 12 știri, 31 vizualizări

Conform tradiției, deși ziua de naștere a reginei este 21 aprilie, aniversarea suveranei are loc oficial în cea de-a doua zi de sâmbătă a lunii iunie, cu o paradă plină de culoare pe străzile Londrei, cunoscută drept „Trooping the Colour". Aniversarea Reginei este și ziua națională a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

În 2019, evenimentul are loc în ziua de 8 iunie, informează Agerpres. Regina Elisabeta a II-a (Elizabeth Alexandra Mary de Winsdor) s-a născut la 21 aprilie 1926, la Londra, fiind fiica prințului Albert, duce de York, viitorul rege George al VI-lea, cel de-al doilea fiu al regelui George al V-lea și al reginei Mary, și a Elisabetei Bowes-Lion, ducesă de York.

Regina Elisabeta a II-a este șeful Casei de Windsor, Casa Regală a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Regele George al V-lea a schimbat, printr-o proclamație regală, la 17 iulie 1917, numele german al dinastiei Saxa-Coburg și Gotha cu cel de Windsor, în contextul creat de Primul Război Mondial.