Regiunea din Italia care oferă 25.000 de euro oricui vrea să se mute acolo6Foto© stirileprotv.ro

Regiunea din Italia care oferă 25.000 de euro oricui vrea să se mute acolo

, 9 știri, 8 vizualizări

O regiune cu populatie redusa din sudul Italiei, Molise, ofera nou-venitilor 700 de euro pe luna, timp de trei ani (25.200 de euro), daca se muta intr-unul din satele sale, relateaza publicatia Guardian. Exista insa si cateva conditii: satul trebuie sa aiba sub 2.000 de locuitori, iar nou-venitul trebuie sa infiinteze o afacere. ”Daca am fi oferit finantare, ar fi fost inca un gest de caritate.

Am dorit sa facem mai mult; am dorit ca oamenii sa investeasca aici. Pot deschide orice tip de activitate: o brutarie, o papetarie, un restaurant, orice. Este o modalitate de a readuce la viata in orasele noastre si de a creste populatia”, a declarat presedintele regiunii Molise, Donato Toma.

Acesta a mai anuntat ca fiecare oras cu mai putin de 2.000 de locuitori va primi 10.000 de euro pentru dezvoltarea infrastructurii si promovarea activitatilor culturale. ”Nu este vorba doar despre dezvoltarea populatiei. Oamenii au nevoie si de infrastructura si de un motiv pentru a sta, in caz contrar ne vom intoarce acolo unde eram acum cativa ani”, a spus Toma.