Reputatul istoric Constantin Bușe a murit5Foto© romaniatv.net

Reputatul istoric Constantin Bușe a murit

, 6 știri, 22 vizualizări

Constantin Bușe era o figură emblematică a Facultății de Istorie a Universității București. Dascălul s-a stins din viața la vârsta de 80 de ani.

Profesorul universitar Constantin Bușe, autorul a peste 200 de lucrări științifice, a murit. Anunțul trist a fost făcut de Centrul de Studii Euro-Atlantice „Prof.univ.dr. Constantin Bușe”. „Anunțăm cu adâncă tristețe și durere în suflet trecerea în neființă a reputatului profesor universitar Constantin Bușe (1939-2019), astăzi 15 decembrie 2019. Domnul profesor universitar dr. Constantin Bușe a fost unul dintre întemeietorii școlii românești de Istorie a Relațiilor Internaționale, un cercetător exemplar, un excepțional mentor academic pentru zeci de generații de studenți.

Cercetările profesorului Constantin Bușe au trasat noi direcții în cercetarea istorică, profesorul fiind recunoscut la nivel internațional. „Nu numărul acestor lucrări academice este important, ci modul în care acestea au trasat noi direcții în cercetarea istorică din țara noastră și au setat adevărate standarde de calitate.