Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU după prăbușirea unui avion de transport militar rusesc6Foto© romanialibera.ro

Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU după prăbușirea unui avion de transport militar rusesc

, 12 știri, 48 vizualizări

UPDATE 6:40 - Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență joi după-amiază, la cererea Moscovei, care a acuzat Ucraina că a doborât un avion de transport militar rusesc, a anunțat miercuri președinția franceză a Consiliului, informează AFP.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov, aflat în vizită la New York, a solicitat mai devreme această întâlnire pentru ziua de miercuri, dar ea va avea loc "mâine după-amiază, 25 ianuarie, la ora 17:00" (22:00 GMT), a declarat președinția franceză a Consiliului.

Rusia a acuzat Ucraina că a doborât miercuri un avion de transport militar rusesc, un Iliușin Il-76, deasupra regiunii de frontieră Belgorod, ucigându-i pe toți cei aflați la bord, inclusiv 65 de prizonieri ucraineni. Potrivit Moscovei, armata ucraineană știa că prizonierii vor fi transportați cu avionul la Belgorod și apoi la un punct de întâlnire la graniță.