Roger Stone, colaborator al lui Donald Trump, găsit vinovat pentru șapte capete de acuzare© libertatea.ro

Roger Stone, colaborator al lui Donald Trump, găsit vinovat pentru șapte capete de acuzare

, 5 știri, 36 vizualizări

Fostul consilier al președintelui Donald Trump, Roger Stone, care a lucrat în anul 2016 pentru campania candidatului republican, a fost găsit vineri vinovat de un judecător federal american pentru șapte capete de acuzare într-un dosar deschis în cadrul anchetei privind presupusa ingerință rusească în scrutinul prezidențial din SUA, scrie Agerpress, citând Reuters, DPA și EFE.

Roger Stone, în vârstă de 67 de ani, riscă până la 50 de ani de închisoare după ce judecătorul l-a găsit vinovat pentru cele șapte capete de acuzare, inclusiv mărturie mincinoasă în fața Congresului, obstrucționarea și intimidarea martorilor. Sentința va fi pronunțată pe 6 februarie 2020 și el poate înainta recurs.

Potrivit procurorilor, Roger Stone a jucat rolul de mesager între campania lui Trump și Wikileaks și a mințit Congresul în legătură cu amploarea acestei colaborări cu website-ul ce a publicat emailuri ale candidatei democrate Hillary Clinton, despre care democrații susțin că au fost obținute de hackeri ruși.

Un dublu standard cum această țară nu a mai văzut?
Donald Trump,
Roger Stone, aliatul lui Trump, găsit vinovat pentru că a mințit…