România a cucerit o medalie de aur și una de bronz la Cupa Mondială de canotaj de la Rotterdam3Foto© libertatea.ro

România a cucerit o medalie de aur și una de bronz la Cupa Mondială de canotaj de la Rotterdam

, 6 știri, 12 vizualizări

România a cucerit o medalie de aur și una de bronz, duminică, la cea de-a treia etapă a Cupei Mondiale de canotaj, găzduită de Rotterdam. Aurul a fost cucerit de Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș la dublu vâsle, cu timpul de 07 min 58 sec 390/1000, urmate de Australia (07:59.110) și Canada (08:03.770).

Medalia de bronz a fost adjudecată de echipajul feminin de patru rame, compus din Ioana Vrânceanu, Viviana Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, medaliate cu argint de la Europene. Româncele au fost cronometrate cu timpul de 06 min 52 sec 220/1000, fiind devansate de Australia (06:48.220) și Danemarca (06:50.530).

Pe locul patru s-a clasat echipajul feminin de dublu rame, Cristina Georgiana Popescu și Amalia Bereș, iar pe cinci au încheiat echipajele masculine de dublu rame (Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc), patru rame (Mihai Vasile Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ștefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari), opt plus unu (Alexandru-Cosmin Macovei, Constantin Adam, Adrian Damii, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Constantin Radu, Alexandru Matinca, Cristi-Ilie Pîrghie, Adrian Munteanu) și feminin de dublu vâsle categorie ușoară (Ionela Livia Cozmiuc, Gianina Beleagă).