România a debutat cu victorie la Campionatul Mondial de tenis de masă42Foto1Video© money.ro

România a debutat cu victorie la Campionatul Mondial de tenis de masă

, 64 știri, 7 vizualizări

Echipa feminină de tenis de masă a debutat perfect astăzi la Campionatul Mondial. România a trecut de Suedia, 3-0, în minimum de seturi, în primul meci din grupele CM, obiectivul fiind calificarea în primele 8 echipe ale lumii, poziție care i-ar aduce automat biletele pentru Olimpiada de la Paris.

În Coreea de Sud, la Busan, Bernadette Szocs, Elizabeta Samara și Adina Diaconu au trecut fără probleme de suedezele Christina Kallberg, Linda Bergstrom și Filippa Bergand. 3-0 și primul pas spre Jocurile Olimpice a fost făcut. Urmează întâlnirile cu Canada, Singapore și Serbia, prima clasată urmând a merge direct în optimi. Pozițiile 2-3 asigură accesul în 16-imile de finală. Principalele adversare ale ”tricolorelor” la locul 1 în grupă sunt asiaticele.

La competiție participă 40 de echipe, la feminin și masculin. Campionatul Mondial de tenis de masă este criteriu pentru JO Paris 2024, iar primele opt echipe vor avea asigurată calificarea directă la Jocurile Olimpice. La ultimele două ediții ale CM, 2018 (Halmstad, Suedia) și 2014 (Tokyo, Japonia), echipa națională feminină a obținut locul cinci.