România a primit acceptul Comisiei Europene pentru achiziții de echipamente medicale în limita a 10 milioane de euro - Iohannis6Foto1Video© hotnews.ro

România a primit acceptul Comisiei Europene pentru achiziții de echipamente medicale în limita a 10 milioane de euro - Iohannis

, 15 știri, 55 vizualizări

România a primit acceptul Uniunii Europene de a achiziționa echipamente medicale, precum măști, costume de protecție pentru medici și ventilatoare, în limita a 10 milioane de euro, a declarat joi președintele Klaus Iohannis.

Iohannis a spus că România este primul stat membru UE care a primit acceptul Comisiei Europene de a începe procedurile de achiziție de materiale sanitare necesare pentru constituirea unei rezerve pe teritoriul țării noastre.

Într-o primă etapă, achiziția derulată de România, în numele Uniunii Europene, în limita sumei de 10 milioane de euro, va viza echipamente medicale de protecție - măști și costume individuale de protecție - și ventilatoare. Această procedură se desfășoară independent de achizițiile făcute direct de Comisie, dar atunci când aceste materiale vor fi disponibile, va putea și România să solicite o parte din această rezerva strategică a UE, a afirmat șeful statului.