România are a cincea cea mai mare diaspora din lume8Foto1Video© stirileprotv.ro

România are a cincea cea mai mare diaspora din lume

, 27 știri, 31 vizualizări

Diaspora românescă este a cincea cea mai mare din lume, mai arată raportul, care subliniază că aceasta continuă să crească. OECD estimează că circa 3,6 milioane de români trăiau, în 2016, în țări OECD (circa 97% din totalul emigranților români), adică aproximativ 17% din populația țării. Restul de 70.000 de români emigrați trăiau în țări non-OECD.

Populația emigrantă din România este mult mai mare decât cea a țărilor vecine, precum Moldova, Bulgaria, Serbia, Ungaria și Ucraina, mai subliniază raportul. Mai precis, doar emigranții români au reprezentat aproape jumătate din cei 7,8 milioane de persoane emigrate din această regiune, conform datelor din 2016.

Italia găzduiește aproape o treime din populația emigrată a României, adică peste un milion de români. Astfel, Italia este țara-gazdă preferată de români, urmată de Germania, cu 680.000 de persoane, și Spania, cu 573.000 de persoane. Cea mai mare parte din restul emigranților locuiau în Marea Britanie, Statele Unite, Ungaria, Franța sau Canada.