România are cinci noi stațiuni turistice de interes local2Foto© businessmagazin.ro

România are cinci noi stațiuni turistice de interes local

, 5 știri, 61 vizualizări

Guvernul României a adoptat vineri, 19 martie 2021, Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local și pentru modificarea anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice, promovată de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

În urma verificării îndeplinirii criteriilor legale, inclusiv prin vizite în teren efectuate de specialiștii din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, la solicitarea autorităților administrației publice locale, au fost atestate ca stațiuni turistice de interes local alte cinci localități și părți din localități, respectiv comuna Frumosu (jud. Suceava), comuna Mălini (jud. Suceava), municipiul Salonta (jud. Bihor), orașul Săcueni (jud. Bihor) și zona de agrement Băile Figa - orașul Beclean (jud. Bistrița-Năsăud).

Menționăm că zona de agrement Băile Figa este Destinație Europeană de Excelență, premiată în anul 2019 cu locul al III-lea pentru turismul de sănătate și relaxare, iar localitatea Mălini face parte din două Rute Cultural Turistice, recunoscute de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Mai exact, este vorba despre Ruta Cultural Turistică a Caselor Memoriale din Bucovina, dezvoltată pe plan regional și Ruta Cultural Turistică a Patrimoniului Muzeal din România, dezvoltată pe plan național.