România Locul Trei în UE cu cea Mai Mică Speranță de Viață© bzi.ro

România Locul Trei în UE cu cea Mai Mică Speranță de Viață

, 6 știri, 43 vizualizări

Spania este țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranță de viață, de 84 de ani, și se află peste media comunitară de 81,5 ani, în timp ce România are a treia cea mai mică speranță de viață din UE, de 76,6 ani, potrivit ultimelor date actualizate vineri de agenția comunitară de statistică Eurostat, citate de EFE. România este urmată în acest clasament doar de Letonia, cu 75,9 ani și de Bulgaria, cu 75,8 ani, potrivit actualitate.org.

În total, 15 din cele 27 de țări membre ale UE depășesc media UE privind speranța de viață (81,5 ani). Țările cu cea mai mică speranță de viață sunt cele din Europa de Est și țările baltice, în timp ce țările din Marea Mediterană, Scandinavia și Europa Centrală au cea mai mare speranță de viață.

Comparând aceste date din 2023 cu cele din 2019, an de referință pentru stabilirea comparațiilor, fiind ultimul înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, Eurostat arată că până la 18 țări din UE și-au mărit speranța de viață, în timp ce Spania s-a menținut stabilă, la 84 de ani.