România nu ar trebui carantinată, dacă va veni al doilea val, crede șefa Comisiei Covid-197Foto© businessmagazin.ro

România nu ar trebui carantinată, dacă va veni al doilea val, crede șefa Comisiei Covid-19

, 19 știri, 51 vizualizări

La Sofia a avut loc o întâlnire de urgență a Grupului Național Operativ (GNO), a primului ministru și ministrului sănătății, la cererea lui Boiko Borisov. S-a dezbătut situația privind răspândirea coronavirusului în Bulgaria și în întreaga lume și ultimele avertismente ale OMS legate de faptul că pandemia este în creștere, scrie Duma, citată de Rador.

Din spusele lui Borisov a devenit clar că statul vrea să pregătească spitalele pentru cel de-al doilea val de COVID-19. S-a discutat de asemenea modul de consolidare a capacității spitalelor cu paturi de terapie intensivă, pentru a fi pregătite în caz de nevoie.

Premierul a ordonat ministrului sănătății să poarte discuții suplimentare cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate și cu Uniunea Medicilor Bulgari cu privire la plata testelor și tratamentul clinic pentru COVID-19, astfel încât spitalele să aibă finanțare suficientă. Trebuie să vă asigurați de haine, măști, ochelari. Totul trebuie să fie suficient și arhisuficient, a fost apelul lui Borisov la spitale.