România va avea investiții anuale de 50 de milioane de euro în inteligența artificială2Foto© businessmagazin.ro

România va avea investiții anuale de 50 de milioane de euro în inteligența artificială

, 7 știri, 37 vizualizări

Investițiile în start-up-uri românești de Inteligență Artificială (AI) vor ajunge la aproape 50 milioane euro anual în 2025, în condițiile în care anul trecut valoarea investițiilor în acest tip de proiecte s-a ridicat la 23 milioane euro, potrivit estimărilor companiei de consultanță în management Horváth & Partners.

Finalul anului trecut a adus o dinamizare puternică a acestui sector, cu două investiții importante, în TypingDNA și FintechOS, care s-au alăturat altor investiții derulate în cursul lui 2019, în startup-uri precum HappyRecruiter (robotul inteligent de recrutare candidati pentru joburi, Dora), MorphL (aplicatie AI/ML pentru cresterea ROI in marketing pentru sectorul de ecommerce) și XVision (aplicatie AI care ajută medicii radiologi in sarcinile zilnice).

“Suntem într-o etapă avansată de transformare digitală și observăm o creștere accelerată în zona de tehnologie pe bază de AI și procese de automatizare robotizată, iar România a prins din ce în ce mai multă viteză. Start-up-urile de AI de pe piața autohtonă au avut un parcurs foarte bun în 2019, în special în ultima parte a anului.