Românii care vor să călătorească în Marea Britanie au nevoie de un test COVID negativ7Foto© wall-street.ro

Românii care vor să călătorească în Marea Britanie au nevoie de un test COVID negativ

, 18 știri, 47 vizualizări

Persoanele care călătoresc în Regatul Unit pot intra pe teritoriul Angliei, începând cu 15 ianuarie, ora locală 4:00, cu condiția prezentării unui test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte, informează Agerpres.

Potrivit MAE, sunt acceptate testele moleculare de tip PCR, precum și, în anumite condiții limitate, testele rapide de tip lateral flow sau LAMP. Detalii suplimentare cu privire la condițiile în care vor fi acceptate testele rapide vor fi anunțate ulterior de către autoritățile britanice. Informațiile disponibile la acest moment pot fi consultate pe platforma www.gov.uk.

Conform autorităților britanice, prezentarea unui test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu exclude măsura obligatorie de autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la sosirea în Anglia. Măsura autoizolării poate fi suspendată cu condiția efectuării unui al doilea test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, începând cu a cincea zi de la sosire, și a prezentării unui rezultat negativ.