Românii din străinătate vor putea trimite bani în țară fără comision, anunță Teodorovici2Foto© stirileprotv.ro

Românii din străinătate vor putea trimite bani în țară fără comision, anunță Teodorovici

, 11 știri, 10 vizualizări

„Românii trimit bani acasă, foarte bine. Plătesc de multe ori comisioane pentru acest lucru. CEC-ul și noi de la stat, fiind patronul acestei bănci, va deschide câteva sucursale în țările unde există mari comunități de români, se vor încheia convenții cu băncile din acele state, pentru ca orice transfer de fonduri către România să se facă fără niciun fel de comision. Deci statul preia acest comision și oamenii pot să trimită acasă familiilor ce sumă doresc, fără niciun cost”, a declarat Teodorovici.

El a adăugat că se intenționează totodată ca CEC-ul să acorde garanții pentru creditele contractate de românii de peste hotare, dar și susținerea diferenței de cost a împrumuturilor pentru firme.

„Un român vrea să își facă firmă să facă pahare, merge la bancă, are un cost de împrumut. Spaniolul dacă face același lucru se duce la bancă la el și are costul de finanțare foarte scăzut. Atunci, hai să facem ceva dacă nu vrem să uniformizăm acest cost al finanțării. Vor spune unii că e riscul de țară, dar asta e poveste, e poveste pentru cei care cred acest lucru.