Românii pot cumpăra titluri de stat în euro© economie.hotnews.ro

Românii pot cumpăra titluri de stat în euro

, 11 știri, 24 vizualizări

Maturitatea titlurilor de stat în euro este de 5 ani, față de perioade de maturitate de 2 sau 4 ani la titulurile în lei, iar băncile promit dobânzi mai mari decât cele oferite pentru depozitele obișnuite pentru a scădea riscul investițional până la maturitate.

”BT Capital Partners&Banca Transilvania, BCR și BRD vor pune în vânzare începând de miercuri, 15 iulie 2020, titluri de stat pentru populație în lei și, în premieră, titluri de stat denominate în euro, care vor fi listate automat la Bursa de Valori București, având maturități de doi și patru ani pentru moneda națională și de cinci ani pentru euro. Dobânzile anuale oferite la titlurile de stat în lei sunt de 4% pentru scadența de 2 ani și 4,5% pentru scadența la patru ani, iar titlurile de stat în euro au o dobândă anuală de 2%.”, a informat Ministerul de Finanțe.

Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro. În emisiunea de titluri de stat FIDELIS pot investi persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta de peste 18 ani până la data închiderii ofertei, inclusiv. Oferta de titluri de stat din cadrul programului Fidelis se derulează in perioada 15 iulie – 7 august.