Românii vor avea nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a tranzita Austria. DOCUMENT2Foto© antena3.ro

Românii vor avea nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a tranzita Austria. DOCUMENT

, 4 știri, 89 vizualizări

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă de cancelarul Sebastian Kurz și de ministrul de Externe Alexander Schallenberg. Vor exista controale mai stricte la frontiera din est. Vor fi verificați mai atent cei care sosesc din Balcani. În același timp, numărul polițiștilor de frontieră a fost dublat.

Începând cu data de 9 iulie, ora 0.00, toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor putea intra în Austria doar dacă prezintă un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru infecția cu COVID-19 (PCR, RT), efectuat în ultimele 4 zile, anterior intrării în Austria.

În absența acestui certificat, cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro. De asemenea, MAE a informat că va exista posibilitatea ca această categorie de cetățeni să fie testați la intrarea în Austria, în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării.