Romanul pe care Gabriel Garcia Marquez a vrut să îl distrugă a apărut în librării, la 10 ani după moartea sa5Foto© hotnews.ro

Romanul pe care Gabriel Garcia Marquez a vrut să îl distrugă a apărut în librării, la 10 ani după moartea sa

, 6 știri, 9 vizualizări

Cartea are o poveste aparte, fiind scrisă spre finalul vieții de apreciatul scriitor, atunci când acesta se confrunta cu o boală gravă. Suferind de demență senilă, Marquez nu a vrut ca ultima sa carte să fie publicată, însă la zece ani după moartea autorului, romanul va vedea lumina tiparului, cu binecuvântarea celor doi fii ai săi.

„Cartea cuprinde o serie de variații mult îndrăgite de autor pe tema libertății și a dorinței, fiind, în același timp, și un imn al libertății, și un omagiu adus feminității și subiectelor, o reflecție asupra misterului iubirii și a regretelor. Intriga povestește viața Anei Magdalena Bach, o femeie în vârstă de aproape cincizeci de ani, cu treizeci de ani de căsătorie satisfăcătoare.

Ea face o călătorie în fiecare an, pe 16 august, către o insulă din Caraibe unde este înmormântată mama ei. Feribotul, taxiul, o grămadă de gladiole și hotelul: acest ritual exercită asupra ei o invitație irezistibilă de a se transforma – o dată pe an – într-o altă femeie, de a-și explora propria senzualitate și de a sonda frica tăcută care îi curge în inimă.