Roxana Mînzatu: Absorbția fondurilor europene de către România este de 29 %, aproape de media europeană,deci nu suntem de certat© wall-street.ro

Roxana Mînzatu: Absorbția fondurilor europene de către România este de 29 %, aproape de media europeană,deci nu suntem de certat

, 5 știri, 9 vizualizări

Absorbția fondurilor europene de către România este de 29%, aproape de media europeană (31%), deci nu suntem de certat, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, la o întâlnire cu presa ce a avut loc la Bruxelles.

"Noi suntem cu absorbția - absorbția însemnând sumele deja rambursate de Comisia Europeană Românei - aproape de media europeană. Deci, nu suntem de certat, ca să zic așa. 29% absorbție este o cifră bună, care poate fi îmbunătățită. Îmi doresc să fie îmbunătățită.

Am făcut o evaluare, de exemplu, pe zona de infrastructură mare, unde avem de absorbit o țintă de aproximativ 400 de milioane de euro anul acesta. Noi avem o țintă clară, noi, ca țară. Avem de cheltuit toți banii europeni alocați în această perioadă de finanțare până în ultimul an în care putem să facem asta, adică 2023.