Rusia se pregătește pentru o confruntare militară cu Occidentul în următorul deceniu, anunță serviciile secrete din Estonia7Foto© observatornews.ro

Rusia se pregătește pentru o confruntare militară cu Occidentul în următorul deceniu, anunță serviciile secrete din Estonia

, 11 știri, 45 vizualizări

"Rusia a ales o cale care este de confruntare pe termen lung și Kremlinul anticipează probabil un posibil conflict cu NATO în următorul deceniu sau cam așa ceva", a declarat Kaupo Rosin la publicarea raportului despre amenințările la adresa securității naționale a Estoniei.

Un atac militar din partea Rusiei este "foarte puțin probabil" pe termen scurt, a spus el, în parte pentru că Rusia trebuie să mențină trupe în Ucraina, și ar rămâne puțin probabil dacă acumularea de forțe rusești ar fi egalată în Europa. "Dacă nu suntem pregătiți, probabilitatea (unui atac militar rusesc) ar fi mult mai mare", a adăugat Rosin.

Estonia și celelalte state baltice și-au majorat cheltuielile militare la peste 2% din PIB după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014, iar aliații NATO și-au sporit prezența în aceste țări.