S-a încheiat cea de-a opta ediție a Romanian Design Week, aflată sub semnul schimbării4Foto© puterea.ro

S-a încheiat cea de-a opta ediție a Romanian Design Week, aflată sub semnul schimbării

, 5 știri, 14 vizualizări

Ediția cu numărul opt a Romanian Design Week (RDW), cel mai amplu festival multidisciplinar dedicat industriilor creative, un eveniment prezentat de The Institute și UniCredit Bank, a fost organizată în jurul temei CHANGE, în perioada 11-20 septembrie. Principala destinație a festivalului a fost Combinatul Fondului Plastic, transformat cu această ocazie într-un parc de design, care le-a oferit vizitatorilor prilejul de a se bucura atât de expoziții indoor, cât și de activități de relaxare și socializare outdoor, totul conform normelor de siguranță impuse de context.

Într-o perioadă în care industriile creative locale au fost profund afectate de izbucnirea pandemiei, Romanian Design Week s-a adaptat pentru a le oferi designerilor, artiștilor și arhitecților oportunitatea de a-și expune lucrările în ciuda contextului nefavorabil și de a demonstra cum, cu un strop de creativitate și solidaritate, chiar și o dificultate se poate transforma într-o adevărată oportunitate.

„2020 nu este, cu siguranță, un an ușor pentru nimeni, în special pentru industriile creative, nu doar românești, ci de pretutindeni. Nu ești niciodată pregătit pentru o pandemie, asta e cert, însă primul pas, și poate cel mai important, este să faci inventarul posibilităților pe care le (mai) ai la dispoziție.