Salvamontiștii recomandă evitarea drumețiilor în munții Făgăraș38Foto1Video© puterea.ro

Salvamontiștii recomandă evitarea drumețiilor în munții Făgăraș

, 122 știri, 17 vizualizări

Salavamontiștii avertizează despre riscul foarte mare de avalanșă în Munții Făgăraș. Aceștia le recomandă turiștilor să nu iasă din cabane. Totodată, din acest motiv, este interzis schiatul în zona Bâlea. Stratul de zăpadă pe munte măsoară în acest moment 163 de centimetri, în ultimele 24 de ore depunându-se aproximativ 70 de centimetri.

”Ninsoarea căzută în ultimele zile a determinat creșterea riscului de avalanșă la gradul 5 din 5. Acest risc este echivalent cu un cod roșu meteorologic. În aceste condiții nu recomandăm turiștilor să iasă afară din cabană, să facă deplasările în jurul cabanelor și exclus să urce mai sus de nivelul cabanelor din Munții Făgărașului. De asemenea, se înregistrează risc de gradul 4 la altitudini mai mici de 1800 de metri, acest risc implică aceleași măsuri de precauție”, transmite șeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David.

Celor care vor să schieze în zona Bâlea le recomandă să nu facă acest lucru, să ia legătura cu patrula Salvamont aflată de serviciu la Bâlea Lac și să respecte recomandările salvamontiștilor.