Salvați Copiii cere interzicerea oricărei forme de publicitate la jocurile de noroc, inclusiv online3Foto© libertatea.ro

Salvați Copiii cere interzicerea oricărei forme de publicitate la jocurile de noroc, inclusiv online

, 6 știri, 10 vizualizări

​Organizația Salvați Copiii solicită Parlamentului României interzicerea oricărei forme de publicitate la jocurile de noroc, inclusiv online, dar și amplasarea sălilor de jocuri de noroc la o distanță de cel puțin 300 de metri de unitățile de învățământ sau alte spații destinate copiilor și tinerilor, pentru protecția copiilor și tinerilor împotriva dependenței de jocurile de noroc.

Salvați Copiii anunță că susține adoptarea celor două proiecte de lege aflate în procedură parlamentară, care se referă la protecția copiilor și tinerilor în vederea evitării dependenței acestora de jocurile de noroc, însă recomandă o serie de completări care să întărească măsurile prevăzute de cele două legi în prezent.

Expunerea continuă a copiilor și tinerilor la mesaje de promovare a jocurilor de noroc le poate afecta sănătatea mentală și dezvoltarea cognitivă. De aceea, Organizația Salvați Copiii propune introducerea în proiectul de Lege privind publicitatea jocurilor de noroc (PL-x nr.