Sancțiuni drastice pentru prima dată în 150 de ani: republicanii au votat pentru destituirea ministrului Securității naționale4Foto© libertatea.ro

Sancțiuni drastice pentru prima dată în 150 de ani: republicanii au votat pentru destituirea ministrului Securității naționale

, 5 știri, 76 vizualizări

Republicanii din Camera Reprezentanților a Congresului SUA au votat marți pentru destituirea ministrului Securității naționale, Alejandro Mayorkas, acuzându-l că a provocat o criză a migrației la granița dintre SUA și Mexic, relatează Reuters și AFP.

Este pentru prima dată în aproape 150 de ani când Congresul decide asupra unei astfel de sancțiuni împotriva unui ministru.

La 28 ianuarie 2024, republicanii din Camera Reprezentanților au introdus două articole de punere sub acuzare împotriva lui Mayorkas, acuzând "refuzul deliberat și sistematic de a respecta legea" și încălcarea încrederii publice. Specialiștii în drept constituțional și democrații au afirmat atunci că republicanii se foloseau de punerea sub acuzare pentru a aborda disputele legate de politica de imigrație, mai degrabă decât pentru crime și delicte grave, despre care nu existau dovezi.