Sanna Marin, 34 de ani, nominalizată să preia conducerea Guvernului de la Helsinki, devenind cel mai tânăr premier din istoria Finlandei4Foto© rfi.ro

Sanna Marin, 34 de ani, nominalizată să preia conducerea Guvernului de la Helsinki, devenind cel mai tânăr premier din istoria Finlandei

, 8 știri, 46 vizualizări

Marin va fi al treilea primul ministru femeie în istoria țării, în același timp devine cel mai tânăr șef de guvern din lume, singurul care se apropia de finlandeză fiind premierul ucrainean Oleksiy Honcharuk, care are 35 de ani, susțin cei de la El Pais. Liderul din Coreea de Nord, Kim Jong-un, are 35 de ani, iar premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern are 39.

Tânăra a înregistrat o creștere fulminantă în politica finlandeză de când a devenit șeful consiliului municipal al orașului său industrial Tampere, la doar 27 de ani, relatează BBC.

„Avem multă muncă de făcut pentru a restabili încrederea oamenilor”, a declarat Sanna Marin presei finalndeze după ce a obținut la limită votul în rândul membrilor din conducerea partidului.