Șapte medici de la Spitalul Bagdasar Arseni refuză să mai facă gărzi invocând un „risc de malpraxis”5Foto1Video© jurnalul.ro

Șapte medici de la Spitalul Bagdasar Arseni refuză să mai facă gărzi invocând un „risc de malpraxis”

, 7 știri, 33 vizualizări

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI - Șapte medici din cadrul secției clinice Chirurgie plastică a Spitalului de Urgență "Bagdasar-Arseni" și-au dat demisia din contractele de gărzi în această dimineață, anunță purtătorul de cuvânt al unității, doctorul Florin Bica.

Aceștia consideră că actualele condiții existente în Spitalul Bagdasar i-ar expune unor riscuri majore din punct de vedere profesional, fără nici o altă precizare. Reprezentantul spitalului spune că s-au solicitat explicații detaliate despre riscurile la care fac referire cei șapte medici.

Conducerea spitalului vrea să înțeleagă în ce măsură există condiții și riscuri care să se manifeste doar pe parcursul gărzilor, și nu și în timpul normal de lucru sau dacă este doar o reacție pur subiectivă la sesizări depuse la Parchet cu privire la posibile abateri de natură penală a cinci dintre cei șapte semnatari, a informat reporterul RRA Adriana Turea.