Șapte membri CSM cer plenului și Liei Savonea să sesizeze CCR, după înregistrarea audio cu Viorica Dăncilă care s-a scurs în presă2Foto© businessmagazin.ro

Șapte membri CSM cer plenului și Liei Savonea să sesizeze CCR, după înregistrarea audio cu Viorica Dăncilă care s-a scurs în presă

, 11 știri, 18 vizualizări

Șapte membri ai CSM anunță, miercuri, într-un comunicat, că solicită plenului CSM și președintelui Lia Savonea să sesizeze Curtea Constituțională, după înregistrările apărute în presă cu Viorica Dăncilă, care le-ar fi vorbit colegilor de partid despre miza justiției în rămânerea la guvernare.

"Subsemnații, membri aleși ai Consiliului Superior al Magistraturii, solicităm de urgență:

1. Apararea independenței Autorității judecătorești și

2. Sesizarea Curții Constituționale a României cu soluționarea conflictului juridic de natură constituțională între prim-ministrul României, doamna Dăncilă Viorica Vasilica, pe de-o parte, și Autoritatea judecătoreasca prin Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii, pe de altă parte", se arată în comunicatul de presă al celor șapte membri CSM, intrat în posesia MEDIAFAX.

Cei șapte membri CSM arată că, pe 8 octombrie 2019, la o ședință a parlamentarilor Partidului Social Democrat, Viorica Dancilă ar fi afirmat, între altele că miza rămânerii la guvernare a PSD “nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de secția specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreți să ne întoarcem… și mulți din această sală știu la ce m-am referit.”