Sarbatoare 16 noiembrie - Astazi se spune La multi ani celor care poarta un nume foarte raspandit printre romani6Foto© observatornews.ro

Sarbatoare 16 noiembrie - Astazi se spune La multi ani celor care poarta un nume foarte raspandit printre romani

, 6 știri, 78 vizualizări

Sfântul Matei este unul din cei doisprezece apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos și unul din cei patru evangheliști. Alături de Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, Sfântul Evanghelist Luca și Sfântul Evanghelist Marcu, Sfântul Apostol Matei este autorul uneia dintre cele patru Evanghelii, care alcătuiesc partea principală a Noului Testament.

Sfântul Apostol Matei locuia în Capernaum și era vameș, în vremea în care Iisus Hristos propovăduia în ținutul Galileii. Martor al minunilor săvârșite de Iisus, a urmat chemării „Vino după mine” pe care i-o adresează Mântuitorul.

A fost numit Levi al lui Alfeu de către ceilalți trei evangheliști, pentru a i se acoperi viața de vameș, așa cum era cunoscut, pentru cinstea apostoliei în care a ajuns mai pe urmă. Dar Sfântul Apostol Matei, din multă smerenie, scrie singur despre sine în Evanghelia sa și arată pe față numele său, povestind înaintea tuturor viața pe care a avut-o mai înainte, nerușinându-se a-și mărturisi păcatele.