Scad facturile românilor la curent și gaz, promite Sebastian Burduja, care începe „optimizarea” schemelor4Foto© stirileprotv.ro

Scad facturile românilor la curent și gaz, promite Sebastian Burduja, care începe „optimizarea” schemelor

, 9 știri, 16 vizualizări

"Săptămâna aceasta ne pregătim de o optimizare a acestei scheme prin care prețurile la factură ar putea să mai scadă. În niciun caz nu vor crește, pentru că plafoanele nu se schimbă, dar ne străduim să punem o presiune și mai mare pe furnizori pentru a scădea aceste prețuri, atât la energie electrică, cât și la gaze. Sigur, și prin scăderea plafonului la care producătorii vând energia electrică, respectiv gazele naturale", a menționat Sebastian Burduja, la Energy Forum Ediția a XI-a: "Tranziția către o Românie verde, provocările momentului".

El a amintit că, potrivit datelor Eurostat din trimestrul al treilea din 2023, România are al cincilea cel mai ieftin curent electric și al patrulea cel mai ieftin gaz din Uniunea Europeană, cu actuala schemă de compensare/plafonare.

"Poate că experiența fiecărui român cu domeniul energetic este în principal legată de facturile pe care le primește la finalul lunii. Suntem pe actuala schemă de compensare/plafonare cu al cincilea cel mai ieftin curent electric, energie electrică, din Uniunea Europeană - și al patrulea cel mai ieftin gaz din Uniunea Europeană. Sunt date Eurostat din trimestrul III. Sigur, ele nu au făcut știri.