Scandalul din CNSAS pe „Experimentul Pitești”: Conducerea, acuzată că a acționat în nume propriu2Foto© cotidianul.ro

Scandalul din CNSAS pe „Experimentul Pitești”: Conducerea, acuzată că a acționat în nume propriu

, 5 știri, 20 vizualizări

Germina Nagâț, Alexandra Toader și Adrian Cioflâncă au transmis un comunicat prin care atrag atenția că deși informația semnată, joi, este semnată ca fiind poziția conducerii Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Statului (CNSAS), textul nu a fost discutat și aprobat în Colegiu, așa cum prevede legea.

„CNSAS este condus, prin vot majoritar, de un grup format din 11 membri, învestiți de Parlamentul României cu drepturi egale. Este cât se poate de regretabil faptul că Președintele instituției (Constantin Buchet – n.r.) , ales în această funcție chiar de colegii săi, își arogă din nou dreptul de a se substitui Colegiului și de a comunica oficial opinii și puncte de vedere strict personale, care nu au fost discutate în prealabil și nu au fost asumate prin vot”, se arată în comunicatul transmis de cei trei membri CNSAS.

În același comunicat, ei spun că dezavuează în mod ferm orice tentativă de cenzurare a informațiilor aflate în arhiva CNSAS, de discreditare sau de intimidare a angajaților.