Scenariul 4 al crizei coronavirus. Ce măsuri vor fi puse în aplicare în România de săptămâna viitoare21Foto© a1.ro

Scenariul 4 al crizei coronavirus. Ce măsuri vor fi puse în aplicare în România de săptămâna viitoare

, 55 știri, 213 vizualizări

România va trece în scenariul patru dacă vor fi confirmate mai mult de 2.001 cazuri, în acest moment sunt infectate cu coronavirus  1760 de persoane. Prin urmare, autoritățile se pregătesc să pună în aplicare mai multe măsuri care să limiteze răspândirea virusului.

Unele măsuri din cadrul scenariului 4 au fost adoptate deja prin Ordonanțele Militare adoptate de către Guvern. Conform autorităților acest scenariu implică ca granițele României să fie închise și se vor lua, gradual, măsuri similare cu cele din Italia. Printre acestea se numără intrarea unor zone în carantină strictă, izolarea forțată la domiciliu și a persoanelor neinfectate.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, a declarat faptu că pentru scenariul patru al epidemiei de coronavirus COVID-19 se are în vedere ca persoanele care sunt afectate să nu meargă în izolare dacă au în familie persoane peste 65 de ani, ci să rămână în carantină, propuneri de acest fiind făcute de către Ministerul de Interne pentru a fi cuprinse într-o nouă ordonanță militară.